Kawa Dominikana
Opis
KAWA DOMINIKANA 100% ARABIKA
Region: Barahona
Wysokość upraw: 1200 - 1500m n.p.m.
Obróbka: mokra
Nuty smakowe: orzechowo-czekoladowe, kwiatowe, słodkie przyprawy
Kwasowość: zrównoważona
Uprawy znajdują się na południowo-zachodnim wybrzeżu Republiki Dominikańskiej. Ze względu na bliskość Morza Karaibskiego, doskonałą jakość gleb i warunków klimatycznych ziarna zbierane są do 5 razy w roku. Większość farm to małe gospodarstwa położone w cieniu lasów tropikalnych. Ceniona przez baristów na całym świecie.
Wyróżnia się lekką słodyczą, intensywnym aromatem i zbalansowanym body. Wyczuwalne są czekoladowe, migdałowe i miodowe nuty. Urzeka wyrazistością i zaskakuje subtelnym wyrazem.
Stopień wypalenia: 3/5
Moc: 2/5
Body: 3/5