Krajanka sojowa
Opis
Krajanka sojowa
Kraj pochodzenia: Czechy
Składniki: odtłuszczona mąka sojowa.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Sposób przyrządzania:
Krajanka sojowa jest odwodniona i bezmięsna, dlatego należy przed spożyciem moczyć ją 30 min. w gorącej zalewie (3:1), sporządzonej z wywaru warzywnego, sosu sojowego lub innych przypraw. Podawać jak mięso do flaków, strogonowa, potraw chińskich, zup, gulaszu.
Waga |
100g |
---|---|
Wartość energetyczna |
1334 kj / 316 kcal |
Tłuszcz |
0,9 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g |
Węglowodany |
19,1 g |
W tym cukry |
13,0 g |
Błonnik |
16,0 g |
Białko |
50,0 g |
Sól |
0,0 g |