Mąka orkiszowa BIO pełny przemiał typ 2000
Opis
Ekologiczna mąka orkiszowa TYP 2000 ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu ekologicznego.
Charakteryzuje się dużą zawartością witamin i składników mineralnych.
Ziarna przeznaczone na mąkę mielone są w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
Mąką idealna do każdego rodzaju domowych wypieków. Może być używana do wypieku domowego chleba, ciast oraz do zagęszczania zup i sosów.
Składniki: świeżo zmielona pełnoziarnista mąka z pszenicy orkisz* (100%)
*z rolnictwa ekologicznego
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1457 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 10,0 g
Białko: 17,0 g
Sól: 0,02 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta*, płaskurki*, samopszy* i owsa*.