Mąka pszenna 00 do pizzy
Opis
Mąka o dobrze skalibrowanym ziarnie, łatwa do nawodnienia, idealna do lekkiego i puszystego ciasta. Świetna „urabialność”, dobra do miękkich ciast, które zachowują lekkość i smak po pieczeniu. Idealnie nadaje się do kruchego, lekkiego, puszystego ciasta na wspaniałe pieczywo, czy focaccie.
Typ "00” oznacza, że mąka została dwukrotnie zmielona, dzięki czemu jest drobniejsza i wysokiej jakości. Ma również wyższą zawartość glutenu niż mąka zwykła, więc mieszanka jest mocniejsza, ale nie cięższa, dzięki czemu idealnie nadaje się do ciast, makaronów, ciasta na pizzę, gnocchi i pieczywa.
energia | 1481kJ/349kcal |
tłuszcz | 1,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g) |
węglowodany | 73,0 g (w tym cukry 1,0g) |
białko | 12,0g |
błonnik | 2,5g |
sól | 0,017g |