Morwa biała
Opis
Morwa biała suszona
Wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi ma działanie przeciwmiażdżycowe właściwości antybakteryjne i przeciwwirusowe oczyszczaja organizm z toksyn
Suszone owoce morwy białej to odżywcza przekąska. W owocach morwy znajdują się: węglowodany, kwasy organiczne, sole mineralne(żelazo, potas, wapń, fosfor, magnez i sód oraz witaminę C, PP i grupę witamin B), do 30 % białka, flawonoidy i antocyjany. Owoce morwy białej wspomagają odchudzanie, pomagają przy zapaleniach jamy ustnej i gardła, krwawieniach, kaszlu i gorączce, stabilizują poziomu cukru i cholesterolu we krwi, oczyszczają organizm, gdyż wykazują działanie moczopędne, działają przeciwgorączkowo.
Skład: owoce morwy białej, bez konserwantów
Wartość energetyczna:1442 kJ/ 340 kcal
Węglowodany(w tym cukry):75g (38g)
Tłuszcze(w tym nasycone):1,5g (0g)
Sól:0,18g
Błonnik:5,0g
Białko:4,2g