Olej rzepakowy do smażenia BIO w szklanej butelce
Opis
Olej rzepakowy do smażenia BIO w szklanej butelce
Pochodzenie: UE
Najwyższej jakości ekologiczny olej z zarodków rzepaku do smażenia tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii. Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych.
Certyfikat ekologiczny to gwarancja najwyższej jakości oraz pewność, że surowiec pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych, na których nie stosuje się substancji toksycznych.
Tłoczenie z najcenniejszych części nasion pozwala uzyskać olej o wyjątkowych właściwościach.
Idealny do smażenia i frytowania produktów w głębokim tłuszczu. Specjalistyczny olej rzepakowy do smażenia spełniający najwyższe wymagania temperaturowe i smakowe. Wytłoczony z odmian rzepaku charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw.
Produkt może być również stosowany do sałatek, gotowania i pieczenia.
Uprawiany beż użycia środków chemicznych. W rolnictwie ekologicznym używanie nawozów chemicznych, pestycydów syntetycznych jest całkowicie zabronione. Produkt ten został wyprodukowany przez specjalistów z firmy Złoto Polskie z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej.
Olej możesz zakupić w czterech pojemnościach: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 750 ml.