Pasta z orzechów ziemnych z solą himalajską Krukam 500g
Opis
Skład: orzechy ziemne prażone, sól himalajska.
Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.
Składniki: |
Pasta orzechowa 98,5%, sól himalajska 1,5%
|
Wartości odżywcze w 100g: |
-
|
Wartość energetyczna: |
2319kJ / 552kcal
|
Tłuszcz: |
45,4g
|
w tym tłuszcze nasycone: |
6g
|
Węglowodany: |
18,9g
|
w tym cukry: |
6,1g
|
Błonnik: |
7,2g
|
Białko: |
25,3g
|
Sól: |
1,5g
|